Apartamentowiec The Wave, Jutlandia Dania

Dane o projekcie

Opis Apartamentowiec The Wave, Jutlandia
Klient Bertel Nielsen A/S
Zadanie Unikalne zasilane rozwiązanie dostępowe dla awangardowej budowli

Unikalna rzeźba apartamentowca The Wave (Fala) oferującego 140 mieszkań, z których roztacza się widok na promenadę oraz zatokę stanowi jeden ze znaków charakterystycznych miejscowości Vejle. Charakterystyczny budynek zarówno respektuje, jak i rzuca wyzwanie potencjałowi tego obszaru, fiordowi, mostowi, miastu oraz otaczającym go wzgórzom. Jasny i czytelny wyraz budynku łączy sobą obszar mieszkalny z morzem, krajobrazem oraz miastem.

Bezpieczny dostęp dekarzom i szklarzom pracującym przy tej konstrukcji o formie fali zapewniło osiem dwumasztowych oraz cztery jednomasztowe rusztowania dostępowe. Na potrzeby zewnętrznego dachu nachylonego o 37° nasi duńscy planiści projektowi opracowali specjalne rozwiązanie wykorzystujące nadzwyczaj wytrzymałe platformy robocze HEK-PROMAX. Ściany szczytowe budowano wykorzystując masztowe platformy dostępowe wyposażone w regulowane wysięgniki pozwalające na dostęp do wszystkich części budynku.


Zapraszamy do kontaktu!

Wybierz jakiś kraj

Channel Islands
Eesti
Føroyar (Færøerne)
Ísland
Latvija
Slovensko